Namaz od bakalara: Neodoljivo predjelo za svaku priliku

Pripremite namaz od bakalara prema receptu Veljka Barbierija
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 2443

Potrebno vam je

  • 700 g bakalar suhi
  • 1 kom češnjak
  • 2 čaša mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 čaša ulje maslinovo
  • 1 vezica peršin, list
  • 1 žlica krušne mrvice
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Očistite kuhani bakalar, izdvojite manje komade i komadiće, one veće isjeckajte te im dodajte desetak u mlijeku kuhanih češnja češnjaka, čašu mlijeka u kojoj se luk kuhao, maslinovo ulje, veliku žlicu krušnih mrvica i stručak sjeckanog peršina te sve skupa tucite ili u mikseru sameljite u grubu smjesu.
  2. Posolite, popaprite i još jednom promiješajte. Služite hladno s vrućim ili prepečenim kruhom.

Izvor Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana, Profil internationa

Posjeti Gastro.hr