gastro postao
Pripremite namaz od bakalara prema receptu Veljka Barbierija
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2443
Potrebno vam je
- 700 g bakalar suhi
- 1 kom češnjak
- 2 čaša mlijeko kravlje, punomasno
- 1 čaša ulje maslinovo
- 1 vezica peršin, list
- 1 žlica krušne mrvice
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Očistite kuhani bakalar, izdvojite manje komade i komadiće, one veće isjeckajte te im dodajte desetak u mlijeku kuhanih češnja češnjaka, čašu mlijeka u kojoj se luk kuhao, maslinovo ulje, veliku žlicu krušnih mrvica i stručak sjeckanog peršina te sve skupa tucite ili u mikseru sameljite u grubu smjesu.
- Posolite, popaprite i još jednom promiješajte. Služite hladno s vrućim ili prepečenim kruhom.
Izvor Kuharski kanconijer 2 - gurmanska sjećanja Mediterana, Profil internationa