Napravi savršen domaći umak za pizzu!

Jason Jarrach/Unsplash Pripremi domaći umak za pizzu za manje od pola sata!
Nijedan kupovni ne može se mjeriti s ovim domaćim umakom za pizzu!
Vidi originalni članak

Ako planiraš goste oduševiti pizzom, domaći umak od rajčice značajno će ti povećati šanse. Gotov je za otprilike 20 minuta, a okus je nenadmašan. 

Budući da su sastojci dostatni za pripremu poveće količine umaka, dio možeš zamrznuti. Kad se ohladi, prebaci ga u plastičnu posudu i čuvaj u zamrzivaču do 3 mjeseca. Izvadi ga večer prije no što planiraš peći pizzu i pusti da se odmrzne u hladnjaku. 

 

za buduće pizza majstore Izbjegni najveće pogreške kod pripreme pizze kod kuće

 

Umak od rajčice za pizzu

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice nasjeckanog luka
  • 3 režnja češnjaka
  • 50 g paste od rajčice
  • 800 g sjeckane rajčice iz konzerve
  • 1 žličica origana
  • 1 žličica šećera
  • 1 žličica soli

 

najbolje ikad! Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti

 

Postupak:

  1. Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi pa poprži nasjeckani luk i češnjak.
  2. Nakon otprilike 5 minuta, kad luk i češnjak omekšaju, dodaj pastu od rajčice i dobro promiješaj. 
  3. Nakon minute,  kad pasta poprimi malo tamniju boju, dodaj sve preostale sastojke. 
  4. Pričekaj da umak proključa, a zatim smanji vatru i kuhaj još 15-ak minuta.
  5. Kad se umak malo zgusne, isprobaj i dodatno začini po potrebi. 

 

Njam! Calzone pizza: domaći recept neodoljivog okusa

 

Posjeti Gastro.hr