gastro postao
Nijedan kupovni ne može se mjeriti s ovim domaćim umakom za pizzu!
Ako planiraš goste oduševiti pizzom, domaći umak od rajčice značajno će ti povećati šanse. Gotov je za otprilike 20 minuta, a okus je nenadmašan.
Budući da su sastojci dostatni za pripremu poveće količine umaka, dio možeš zamrznuti. Kad se ohladi, prebaci ga u plastičnu posudu i čuvaj u zamrzivaču do 3 mjeseca. Izvadi ga večer prije no što planiraš peći pizzu i pusti da se odmrzne u hladnjaku.
Umak od rajčice za pizzu
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice nasjeckanog luka
- 3 režnja češnjaka
- 50 g paste od rajčice
- 800 g sjeckane rajčice iz konzerve
- 1 žličica origana
- 1 žličica šećera
- 1 žličica soli
Postupak:
- Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi pa poprži nasjeckani luk i češnjak.
- Nakon otprilike 5 minuta, kad luk i češnjak omekšaju, dodaj pastu od rajčice i dobro promiješaj.
- Nakon minute, kad pasta poprimi malo tamniju boju, dodaj sve preostale sastojke.
- Pričekaj da umak proključa, a zatim smanji vatru i kuhaj još 15-ak minuta.
- Kad se umak malo zgusne, isprobaj i dodatno začini po potrebi.