Recepti Umak 09. veljače 2025.

Imamo najbolji recept za domaći umak za pizzu!

Umak
8 MIN
30 MIN
22
JEDNOSTAVNO
umak za pizzu
Pripremi domaći umak za pizzu za manje od pola sata!
foto: Jason Jarrach/Unsplash
Nijedan kupovni ne može se mjeriti s ovim domaćim umakom za pizzu! Imamo provjeren recept koji moraš isprobati!

Ako planiraš goste oduševiti pizzom, domaći umak od rajčice značajno će ti povećati šanse. Gotov je za otprilike 20 minuta, a okus je nenadmašan. 

Budući da su sastojci dostatni za pripremu poveće količine umaka, dio možeš zamrznuti. Kad se ohladi, prebaci ga u plastičnu posudu i čuvaj u zamrzivaču do 3 mjeseca. Izvadi ga večer prije no što planiraš peći pizzu i pusti da se odmrzne u hladnjaku. 

pizza Možda vas zanima... Izbjegni najveće pogreške kod pripreme pizze kod kuće Špajza

 | Author: Grant Ritchie/Unsplash Pizza s domaćim umakom od rajčica foto: Grant Ritchie/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Umak od rajčice za pizzu
8 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
22
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Maslinovo ulje 2 žlica
  • Luk 2 žlica
  • Češnjak 3 režanj
  • Koncentrat rajčice 50 g
  • Nasjeckana rajčica iz konzerve 800 g
  • Origano 1 žličica
  • Šećer 1 žličica
  • Sol 1 žličica
Postupak
  1. Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi pa poprži nasjeckani luk i češnjak.


  2. Nakon otprilike 5 minuta, kad luk i češnjak omekšaju, dodaj pastu od rajčice i dobro promiješaj. 


  3. Nakon minute, kad koncentrat rajčice poprimi malo tamniju boju, dodaj sve preostale sastojke. 


  4. Pričekaj da umak proključa, a zatim smanji vatru i kuhaj još 15-ak minuta.


  5. Kad se umak malo zgusne, isprobaj i dodatno začini po potrebi. 


pizza Možda vas zanima... Najbolje tijesto za pizzu s kojim ne možeš pogriješiti Recepti calzone pizza Možda vas zanima... Calzone pizza: domaći recept neodoljivog okusa Kolumne