Ne propustite hrskavi patlidžan s medom

Thinkstock
Slatko-slani i hrskavi patlidžan idealan je dodatak baš svakom ljetnom ručku.
Vidi originalni članak

Od kolovoza do listopada uživajte u ovom ukusnom i zdravom povrću koje se može ukomponirati u brojna jela. Najbolji je kad se kratko pirja, ali okus je izvrstan i nakon pečenja i prženja.

Iskoristite sezonu patlidžana do maksimuma i poslužite ga kao predjelo, grickalicu ili pak prilog. Po želji nakon pečenja dodajte i malo svježeg ružmarina!

 

jelo ljeta! Nema dalje: Musaka od tikvica i patlidžana

 

Sastojci:

  • 750 ml mlijeka
  • 1 srednji patlidžan
  • 70 g brašna
  • 70 g meda
  • Sol

Priprema:

  1. Patlidžan ogulite i narežite centimetar debele kolutove. 
  2. Uronite kolutove patlidžana u mlijeko i stavite preko noći u hladnjak. 
  3. Tavicu napunite uljem i zagrijte ga. Znat ćete da je spremno kada se oko čačkalice počnu stvarati mjehurići.
  4. Patlidžan izvadite iz mlijeka, ocijedite i umočite u brašno, a potom spustite u vruće ulje. Pržite 2-3 minute sa svake strane i izvadite kada poprimi zlatnosmeđu boju. 
  5. Rasporedite kolutove prženog patlidžana na rešetku, posolite i prelijte medom. 

 

odlična grickalica Sezonski pomfrit: Patlidžan u ulozi krumpira

 

Poslužite odmah!

 

Posjeti Gastro.hr