Ne voliš bakalar? Imamo tri ideje za današnji ručak

Iako je bakalar veoma ukusan, pogotovo kada se s većom pažnjom priprema na petak prije Uskrsa, ne vole ga baš svi. Stoga ti u nastavku donosimo tri alternative za današnji ručak.
Vidi originalni članak

Veliki petak mnogi od vas obilježit će postom. Tradicionalno, neki će pripremiti bakalar, no što je s onima koji ipak nisu u mogućnosti njega pripremiti ili s onima koji ga možda ne preferiraju? 

U nastavku ti donosimo alternativne recepte za koje znamo da će ti se svidjeti. Jednostavni i ukusni, a neke si možda već i radila.

Zapečeni štrukli

Zapečeni štrukli odlična su ideja nevezano koja je prigoda ili koje je doba godine. Slatki ili slani, domaći štrukli nezamjenjivi su. Bilo da ih spremaš za doručak ili za popodnevnu slasticu, sigurni smo da će brzo nestati s tanjura. 

 

začinjeno s ljubavlju Zapečeni štrukli - za svaku priliku i u svako doba godine

 

Brancin sa slanutkom i rajčicama

Za one koji ipak žele na svojem stolu ovoga petka vidjeti ribu, ovaj recept s filetiranim brancinom ili lubinom prava je delicija. Uz dodatak slanutka i rajčice, ovaj ručak izgledat će kao dio menija vrhunskoga restorana. 

 

Prava delicija za ljubitelje ribe Za ručak: Brancin sa slanutkom i rajčicama

 

Lignje i krumpir iz pećnice

Ako pak voliš jednostavne i provjerene recepte za koje znaš da su brzi, poznaješ im namirnice i sigurna si da će se svidjeti svom tvojim ukućanima lignje i krumpir iz pećnice su za tebe. Gotove u samo pola sata, možeš ih poslužiti uz umak i uživati u dobro poznatim okusima.

 

Ideja za ručak Lignje i krumpir iz pećnice - jelo za svaku priliku

 

Posjeti Gastro.hr