Veliki petak mnogi od vas obilježit će postom. Tradicionalno, neki će pripremiti bakalar, no što je s onima koji ipak nisu u mogućnosti njega pripremiti ili s onima koji ga možda ne preferiraju?
U nastavku ti donosimo alternativne recepte za koje znamo da će ti se svidjeti. Jednostavni i ukusni, a neke si možda već i radila.
Zapečeni štrukli
Zapečeni štrukli odlična su ideja nevezano koja je prigoda ili koje je doba godine. Slatki ili slani, domaći štrukli nezamjenjivi su. Bilo da ih spremaš za doručak ili za popodnevnu slasticu, sigurni smo da će brzo nestati s tanjura.
Brancin sa slanutkom i rajčicama
Za one koji ipak žele na svojem stolu ovoga petka vidjeti ribu, ovaj recept s filetiranim brancinom ili lubinom prava je delicija. Uz dodatak slanutka i rajčice, ovaj ručak izgledat će kao dio menija vrhunskoga restorana.
Lignje i krumpir iz pećnice
Ako pak voliš jednostavne i provjerene recepte za koje znaš da su brzi, poznaješ im namirnice i sigurna si da će se svidjeti svom tvojim ukućanima lignje i krumpir iz pećnice su za tebe. Gotove u samo pola sata, možeš ih poslužiti uz umak i uživati u dobro poznatim okusima.