Neodoljive tortice s kremom od limete i malina

Shutterstock Tortice s limetom i malinama
Tražiš li neobičan desert za osvježenje onda su ove tortice od limete i malina pravi izbor za tebe! Slatko-kiselkasta krema i kore za baklave u tren se pretvaraju u ukusne tortice koje će s pladnja nestati u trenu
Vidi originalni članak

Ovaj vrlo jednostavan recept za mousse od malina, kremaste i lagane teksture, u kombinaciji s limetom ili limunom pravo je osvježenje i vjerujemo, tvoj favorit ovog proljeća i ljeta. Savršen je izbor za sve posebne prilike koje planiraš, a uvijek možeš računati da će se tražiti tortica više pa slobodno napravi duplu količinu. 

Slatka domaća krema puna okusa limuna i maline neodoljivo priziva ljeto, a slobodno je možeš kombinirati i na nekom drugom desertu s biskvitom ili – solo! Osim što je vrlo jednostavna za napraviti, u nedostatku malina ili limete uvijek ih možeš zamijeniti bilo kojim drugim voćem – primjerice jagodama i limunom!

 

Sjajna ideja! Grčki jogurt pretvorite u bogate umake i fine deserte

 

Tortice s kremom od limete i malina

Sastojci (za 12 komada):

  • 250 g gotovog tijesta za baklave (oko 10 kora)
  • 125 g margarina light (ili maslaca)
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 330 ml mlijeka
  • 110 g šećera
  • 40 g gustina
  • 150 g margarina s jogurtom (ili maslaca)
  • 2 limete (ili limuna)
  • 250 g očišćenih malina

 

Slatko-kiseli užitak Ultimativno osvježenje: Souffle od limuna u - limunu

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kore razreži na 24 kvadrata (oko 15x15), premaži ih margarinom pa pospi šećerom u prahu. Poslaži po dva kvadrata dijagonalno jedan na drugi (pošećerena ploha neka bude prema gore) pa ih položi u namašćene kalupiće lima za muffine i peci 10 minuta. Izvadi ih i ostavi da se malo ohlade.
  2. Za kremu izmiksaj 6 žlica mlijeka s gustinom i žumanjcima. Zakuhaj preostalo mlijeko i šećer, umiješaj gustin s jajima pa pusti da zakipi. Kremu potom izlij u drugu zdjelu, pokrij i ostavi da se ohladi.
  3. Omekšali margarin s jogurtom pjenasto izmiksaj pa malo-pomalo (žlicom) dodaj kremu koja se u međuvremenu ohladila na sobnoj temperaturi. Limete/limune operi, naribaj koricu pa ih iscijedi. Izmiješaj kremu s naribanom koricom i sokom pa je raspodijeli u pečene košarice. 
  4. Ukrasi ih malinama te trakicama limunove (limetine) korice i šećerom u prahu.

 

Mama Drama Slojevita slastica s malinama gotova je za 15 minuta

 

Posjeti Gastro.hr