gastro postao
Za pripremu škotskog klasika ne trebaš puno vremena ni pećnicu!
Cranachan je desert kojeg ćeš napraviti za samo 15 minuta, a prijatelji i ukućani će o njemu pričati danima. Govorim o tradicionalnom škotskom desertu koji se sastoji od sira, slatkog vrhnja, whiskeyja, svježih malina, meda i zobenih pahuljica.
Ako pri ruci nemaš zobene pahuljice, mogu ti poslužiti i klasični müsli, koji su meni osobno finiji nego zobene.Okušaj se u pripremi!
Druge recepte potraži na blogu Mama drama i pratećem profilu na Instagramu!
Sastojci (za četiri serviranja):
- 4 žličice zobenih pahuljica (može i müsli)
- 3 dl slatkog vrhnja
- 10 dag svježeg krem sira
- 3 žlice meda
- 2 žlice whiskeyja
- 6 žlica svježih malina
Priprema:
- Zobene pahuljice tostiraj na tavi na srednjoj vatri, samo pripazi da ne zagore. Makni s vatre i pusti da se ohlade. Ja sam koristila müsli; s njima nema nikakvog posla jer se ne tostiraju.
- U posudi izradi dobro ohlađeno slatko vrhnje, ali ga nemoj umutiti prečvrsto. Zatim dodaj dvije žlice meda, whiskeya i krem sir. Sjedini sastojke pjenjačom.
- Maline zgnječi vilicom i dodaj žlicu meda pa promiješaj.
- U čaše na dno stavi kremu, zatim prelij s malinama, dodaj opet malo kreme i na vrh stavi zobene pahuljice ili müsli.
Poslužite odmah!