Kremasto savršenstvo: proljetna carbonara
Danas kuhamo ovo kremasto jelo koje predstavlja esenciju omiljenog nam godišnjeg doba! Riječ je o proljetnoj carbonari slavne američke kuharice, autorica knjiga recepata i kulinarske TV zvijezde Ine Garten iz njezina knjige 'Modern Comfort Food' koju je ova sjajna dama, poznata i kao Bosonoga kontesa, objavila 2020. godine.
Šparoge, mladi luk, grašak
"Proljetni zeleni špageti carbonara prepuni su zelenog povrća kojim proljeće obiluje, poput šparoga, mladog luka i mladog graška. Također tu je i kremasti umak od jaja, vrhnja i parmezana, ali i hrskava panceta.
Ovo jelo dovoljno je jednostavno da ga pripremiš na brzinu za ugodnu večeru kod kuće, ali je i dovoljno posebno da ga poslužiš svojim gostima gurmanima. A kako je tek ukusno!", govori Ina o svome receptu.
A mi ti obećajemo – iako se dio postupka čini malo kompliciranim, isplati se ovaj recept proći u praksi jer ova kremasta proljetna carbonara uskoro će postati jelo bez kojeg ne možeš zamisliti svoj proljetni stol
Bosonoga kontesa dopušta i pancetu
I da, znamo da u pravu carbonaru ide guanciale, a ne panceta, no znamo i to da guanciale nije svima i uvijek dostupan. Također, poštujemo recept Bosonoge kontese koja u svoju proljetnu inačicu kultnog talijanskog jela stavlja baš – pancetu!