Neodoljivo mirisni tart s porilukom i krumpirom

Thinkstock
Nemate vremena za dugo kuhanje? Onda je ovo pravi izbor za vas.
Vidi originalni članak

Volite li više jela koja poslažete i stavite peći od onih koja se dugo kuhaju, ovaj recept će vam se sigurno svidjeti. Savršeni tart od poriluka, krumpira i Gruyere sira, osvojit će vas svojim mirisima!

 

Mljac! Sve što vam treba: Engleska pita od poriluka

 

Potrebno vam je:

  • 375 g tijesta za pizzu
  • 500 g mladog krumpira (sitnijeg)
  • 250 g poriluka
  • 3 jaja
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica senfa
  • 75 g ribanog Gruyerea (ili Gran Padana)
  • 1 zdrobljeni češnjak
  • 1 svežanj vlasca

 

na žlicu Varivo od poriluka: Idealno za hladne dane

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Rasporediti gotovo tijesto po posudi za pečenje (tako da rubovi budu prekriveni).
  3. Zakuhati vodu i skuhati krumpir, kuhati ga 7 - 8 minuta; izvaditi krumpir i ohladiti ga. U istoj vodi, blanširati poriluk.
  4. U većoj posudi, razmutiti jaja, vrhnje za kuhanje, senf, Gruyere i češnjak te umiješati nasjeckani vlasac.
  5. Tijesto staviti peći na 15 minuta, dok ne postane zlatne boje. 
  6. Krumpir narezati na kolute i poslagati po pečenom tijestu; na krumpir poslagati poriluk i zaliti pripremljenom smjesom jaja i sira.
  7. Peći 20 minuta, odnosno, dok ne postane zlatno smeđe boje.
  8. Ostaviti 10 minuta da se ohladi i poslužiti.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr