Recepti 30. studenoga 2018.

Neodoljivo mirisni tart s porilukom i krumpirom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nemate vremena za dugo kuhanje? Onda je ovo pravi izbor za vas.

Volite li više jela koja poslažete i stavite peći od onih koja se dugo kuhaju, ovaj recept će vam se sigurno svidjeti. Savršeni tart od poriluka, krumpira i Gruyere sira, osvojit će vas svojim mirisima!

 

Možda vas zanima... Sve što vam treba: Engleska pita od poriluka Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 375 g tijesta za pizzu
  • 500 g mladog krumpira (sitnijeg)
  • 250 g poriluka
  • 3 jaja
  • 2 žlice vrhnja za kuhanje
  • 1 žlica senfa
  • 75 g ribanog Gruyerea (ili Gran Padana)
  • 1 zdrobljeni češnjak
  • 1 svežanj vlasca

 

Poriluk varivo Možda vas zanima... Varivo od poriluka: Idealno za hladne dane Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Rasporediti gotovo tijesto po posudi za pečenje (tako da rubovi budu prekriveni).
  3. Zakuhati vodu i skuhati krumpir, kuhati ga 7 - 8 minuta; izvaditi krumpir i ohladiti ga. U istoj vodi, blanširati poriluk.
  4. U većoj posudi, razmutiti jaja, vrhnje za kuhanje, senf, Gruyere i češnjak te umiješati nasjeckani vlasac.
  5. Tijesto staviti peći na 15 minuta, dok ne postane zlatne boje. 
  6. Krumpir narezati na kolute i poslagati po pečenom tijestu; na krumpir poslagati poriluk i zaliti pripremljenom smjesom jaja i sira.
  7. Peći 20 minuta, odnosno, dok ne postane zlatno smeđe boje.
  8. Ostaviti 10 minuta da se ohladi i poslužiti.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.