gastro postao
Nemate vremena za dugo kuhanje? Onda je ovo pravi izbor za vas.
Volite li više jela koja poslažete i stavite peći od onih koja se dugo kuhaju, ovaj recept će vam se sigurno svidjeti. Savršeni tart od poriluka, krumpira i Gruyere sira, osvojit će vas svojim mirisima!
Potrebno vam je:
- 375 g tijesta za pizzu
- 500 g mladog krumpira (sitnijeg)
- 250 g poriluka
- 3 jaja
- 2 žlice vrhnja za kuhanje
- 1 žlica senfa
- 75 g ribanog Gruyerea (ili Gran Padana)
- 1 zdrobljeni češnjak
- 1 svežanj vlasca
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
- Rasporediti gotovo tijesto po posudi za pečenje (tako da rubovi budu prekriveni).
- Zakuhati vodu i skuhati krumpir, kuhati ga 7 - 8 minuta; izvaditi krumpir i ohladiti ga. U istoj vodi, blanširati poriluk.
- U većoj posudi, razmutiti jaja, vrhnje za kuhanje, senf, Gruyere i češnjak te umiješati nasjeckani vlasac.
- Tijesto staviti peći na 15 minuta, dok ne postane zlatne boje.
- Krumpir narezati na kolute i poslagati po pečenom tijestu; na krumpir poslagati poriluk i zaliti pripremljenom smjesom jaja i sira.
- Peći 20 minuta, odnosno, dok ne postane zlatno smeđe boje.
- Ostaviti 10 minuta da se ohladi i poslužiti.
Dobar tek!