gastro postao
Ovo tradicionalno englesko jelo probudit će vaše nepce i zadovoljiti vašu glad za izvrsnim jelima.
U vrijeme brzog života, savjetujem vam da napravite pitu od poriluka. Vrlo je jednostavna za pripremiti i ono što je najvažnije jako je ukusna. Ova pita probudit će vaše nepce i zadovoljiti glad za izvrsnim jelima.
Potrebno vam je:
Za nadjev:
- 1000 g poriluka
- 100 g slanine
- 2 jaja
- 3 žlice mlijeka
- sol
- svježe mljeveni papar
Za tijesto:
- 1 šalica brašna
- malo soli
- 1/2 šalice maslaca
- 2 žlice voda
Priprema:
- Zamijesite tijesto od brašna, soli, maslaca i hladne vode. Razvaljajte na veličinu lima i ostavite ga da odstoji.
- Narežite poriluk na ploške i stavite u lonac. Dodajte sitno sjeckanu slaninu i papriku, ulijte vode, posolite i kuhajte 10-15 minuta. Kuhani poriluk ocijedite, rasporedite po dnu lima, pokrijte tijestom i premažite žlicom mlijeka
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°c dok ne porumeni. Za to vrijeme razmutite jaja s preostalim mlijekom, posolite i popaprite. Izvadite pitu iz pećnice i oprezno skinite pečenu koru.
- Odlijte suvišnu vodu iz poriluka, prelijte ga razmućenim jajima pa opet vratite koru i pecite još desetak minuta.
Dobar tek!