Recepti 23. studenoga 2018.

Sve što vam treba: Engleska pita od poriluka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo tradicionalno englesko jelo probudit će vaše nepce i zadovoljiti vašu glad za izvrsnim jelima.

U vrijeme brzog života, savjetujem vam da napravite pitu od poriluka. Vrlo je jednostavna za pripremiti i ono što je najvažnije jako je ukusna. Ova pita probudit će vaše nepce i zadovoljiti glad za izvrsnim jelima.

 

Poriluk varivo Možda vas zanima... Varivo od poriluka: Idealno za hladne dane Recepti

 

Potrebno vam je:

Za nadjev:

  • 1000 g poriluka
  • 100 g slanine
  • 2 jaja
  • 3 žlice mlijeka
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Za tijesto:

  • 1 šalica brašna
  • malo soli
  • 1/2 šalice maslaca
  • 2 žlice voda

 

Možda vas zanima... Za ručak bismo mogli... Polpete od poriluka! Recepti

 

Priprema:

  1. Zamijesite tijesto od brašna, soli, maslaca i hladne vode. Razvaljajte na veličinu lima i ostavite ga da odstoji.
  2. Narežite poriluk na ploške i stavite u lonac. Dodajte sitno sjeckanu slaninu i papriku, ulijte vode, posolite i kuhajte 10-15 minuta. Kuhani poriluk ocijedite, rasporedite po dnu lima, pokrijte tijestom i premažite žlicom mlijeka
  3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°c dok ne porumeni. Za to vrijeme razmutite jaja s preostalim mlijekom, posolite i popaprite. Izvadite pitu iz pećnice i oprezno skinite pečenu koru.
  4. Odlijte suvišnu vodu iz poriluka, prelijte ga razmućenim jajima pa opet vratite koru i pecite još desetak minuta.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.