Recepti 23. siječnja 2018.

Za ručak bismo mogli... Polpete od poriluka!

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Polpete su danas postali nezaobilazan dio obroka barem jednom u tjedan dana, a kada malo bolje pogledamo radi se o zaista zahvalnom jelu koje možemo kombinirati na velik broj načina.

Polpete su jednostavni zalogaji kojima ćete zadivititi svoje ukućane, ali i riješiti se ostataka povrća iz hladnjaka. Odličan su prilog, a možete ih iskoristiti u sendvičima te njima obogatiti toplo-hladne salate. 'Polpette' su poznato talijansko jelo gdje se obično rade s mesom, no maštovita povrtna varijanta s porilukom koju vam donosimo svidjet će se i mesoljupcima.

 

Krem juha od poriluka s listom mlade pšenice Možda vas zanima... Krem juha od poriluka s listom mlade pšenice Recepti

 

Možda vas zanima... Pogačice od poriluka i zobenih pahuljica za brzinski ručak Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 poriluk
  • 4 kom sušene rajčice
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 250 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 50 g pšeničnog brašna
  • 2 žličica prašaka za pecivo
  • 1 prstohvat soli
  • 1 žlica suncokretovog ulja
  • 4 žlice suncokretovog ulja

Priprema:

  1. Stavite pahuljice u posudu pa dodajte mlijeko. Neka se namaču 30 minuta.
  2. Pomiješajte jaja, brašno, prašak za pecivo, sol i 1 žlicu suncokretovog ulja. Ugrijte maslinovo ulje u tavi pa dodajte poriluk. Pržite pet minuta, umiješajte rajčice i pržite još minutu. Dodajte u smjesu s brašnom pa sve umiješajte u pahuljice.
  3. Ugrijte tavu, dodajte 4 žlice suncokretovog ulja te ispecite manje, deblje polpete od prethodno napravljene smjese dok ne dobiju boju.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.