Recepti 12. studenoga 2019.

Pogačice od poriluka i zobenih pahuljica za brzinski ručak

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pogačicama od povrća možeš dodati i meso po želji, a u ovoj će se kombinaciji izvrsno snaći mljevena puretina, svinjetina, ali i komadići slanine ili šunke.

Brzinski i zdrav ručak idealna je ideja kada ti se baš i ne da kuhati, a želiš uživati u zdravom i zasitnom jelu. Kombiniraj omiljene okuse povrća, a po želji u smjesu možeš ubaciti i mesne dodatke.

Nama se posebno sviđa dodatak mljevene puretine ili pak komadići pržene, još hrskave slanine.

 

popečci Možda vas zanima... Harmonija okusa: Popečci s tikvicama i graškom Recepti Možda vas zanima... Rösti - švicarski popečci od krumpira koje obožavamo Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 poriluk
  • 1 rajčica
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 250 ml mlijeka
  • 2 žlice limunovog soka
  • 3 jaja
  • 50 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat sol
  • 1 žlica suncokretovog ulja


Priprema:

  1. Staviti zobene pahuljice u veliku posudu i dodati im mlaćenicu ili mlijeko pomiješano s limunovim sokom, te ih ostaviti najmanje pola sata.
  2. Dodati jaja, brašno, sol, prašak za pecivo i suncokretovo ulje te sve dobro umijesiti rukom.
  3. Na maslinovu ulju u tavi propirjati tanko nasjeckan poriluk dok ne omekša, dodati sjeckanu rajčicu i miješati na vatri još minutu te umiješati mješavini za pogačice.
  4. Nauljiti tavu na srednje jakoj vatri, oblikovati palačinke i peći dvije-tri minute, sve dok se na sredini ne pojave mjehurići zraka.
  5. Zatim palačinku okrenuti i peći s druge strane dok ne dobije zlatnu boju.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.