gastro postao
Pogačicama od povrća možeš dodati i meso po želji, a u ovoj će se kombinaciji izvrsno snaći mljevena puretina, svinjetina, ali i komadići slanine ili šunke.
Brzinski i zdrav ručak idealna je ideja kada ti se baš i ne da kuhati, a želiš uživati u zdravom i zasitnom jelu. Kombiniraj omiljene okuse povrća, a po želji u smjesu možeš ubaciti i mesne dodatke.
Nama se posebno sviđa dodatak mljevene puretine ili pak komadići pržene, još hrskave slanine.
Potrebno vam je:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 poriluk
- 1 rajčica
- 100 g zobenih pahuljica
- 250 ml mlijeka
- 2 žlice limunovog soka
- 3 jaja
- 50 g glatkog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- Prstohvat sol
- 1 žlica suncokretovog ulja
Priprema:
- Staviti zobene pahuljice u veliku posudu i dodati im mlaćenicu ili mlijeko pomiješano s limunovim sokom, te ih ostaviti najmanje pola sata.
- Dodati jaja, brašno, sol, prašak za pecivo i suncokretovo ulje te sve dobro umijesiti rukom.
- Na maslinovu ulju u tavi propirjati tanko nasjeckan poriluk dok ne omekša, dodati sjeckanu rajčicu i miješati na vatri još minutu te umiješati mješavini za pogačice.
- Nauljiti tavu na srednje jakoj vatri, oblikovati palačinke i peći dvije-tri minute, sve dok se na sredini ne pojave mjehurići zraka.
- Zatim palačinku okrenuti i peći s druge strane dok ne dobije zlatnu boju.
Dobar tek!