Njoki s umakom četiri sira

Gorgonzola, edamer, parmezan i topljivi sir tajna su slasnog i kremastog umaka
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 813

Potrebno vam je

  • 70 g gorgonzola
  • 70 g edamer (40% m u st)
  • 17 g topljivi sir
  • 70 g parmezan
  • 200 ml vrhnje za kuhanje
  • 3 režanj češnjak
  • muškatni oraščić
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 250 g njoki
  • 1 žlica ulje, biljno
  • 0.50 žlica maslac, slani

Priprema

  1. Kratko propržite češnjak na maslinovu ullju pa ga izvadite. Ulijte slatko vrhnje i kad prokuha, dodajte najtvrđi sir, gorgonzolu i topljeni sir. Miješajte na laganoj vatri dok se sirevi ne otope.
  2. Dodajte kockicu maslaca, malo muškatnog oraščića, papra i soli. Dodajte pola naribanog parmezana. Poslužite s njokima ili tjesteninom pa dodajte ostatak parmezana.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr