gastro postao
Gorgonzola, edamer, parmezan i topljivi sir tajna su slasnog i kremastog umaka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 813
Potrebno vam je
- 70 g gorgonzola
- 70 g edamer (40% m u st)
- 17 g topljivi sir
- 70 g parmezan
- 200 ml vrhnje za kuhanje
- 3 režanj češnjak
- muškatni oraščić
- sol
- svježe mljeveni papar
- 250 g njoki
- 1 žlica ulje, biljno
- 0.50 žlica maslac, slani
Priprema
- Kratko propržite češnjak na maslinovu ullju pa ga izvadite. Ulijte slatko vrhnje i kad prokuha, dodajte najtvrđi sir, gorgonzolu i topljeni sir. Miješajte na laganoj vatri dok se sirevi ne otope.
- Dodajte kockicu maslaca, malo muškatnog oraščića, papra i soli. Dodajte pola naribanog parmezana. Poslužite s njokima ili tjesteninom pa dodajte ostatak parmezana.
Izvor Skuhatćute