Njoki sa skutom

Za samo pola sata pripremite njoke u kremastom umaku od skute
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 273

Potrebno vam je

  • 300 g njoki od griza
  • 250 g skuta
  • 60 g ovčji sir
  • 100 g grašak zeleni, u zrnu
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Kuhajte grašak 1 minutu u loncu posoljene kipuće vode pa ga ocijedite i uronite u hladnu vodu kako bi se prestao kuhati.
  2. Protisnite skutu kroz cjedilo s vrlo sitnim prorezima u veliku zdjelu pa posolite i popaprite.
  3. U velikom loncu kipuće, posoljene vode kuhajte njoke (ili tjesteninu u obliku većih školjaka) dok ne postanu al dente. Ocijedite ih, odvojite malo tekućine u kojoj su se kuhali pa ih stavite u zdjelu u kojoj je skuta. Umiješajte naribani tvrdi ovčji sir i grašak. Sve dobro promiješajte. Ako je potrebno, dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  4. Poslužite vruće.

Izvor Kuharica "Tjestenina" u izdanju Mozaik knjige

Posjeti Gastro.hr