gastro postao
Za samo pola sata pripremite njoke u kremastom umaku od skute
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 273
Potrebno vam je
- 300 g njoki od griza
- 250 g skuta
- 60 g ovčji sir
- 100 g grašak zeleni, u zrnu
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Kuhajte grašak 1 minutu u loncu posoljene kipuće vode pa ga ocijedite i uronite u hladnu vodu kako bi se prestao kuhati.
- Protisnite skutu kroz cjedilo s vrlo sitnim prorezima u veliku zdjelu pa posolite i popaprite.
- U velikom loncu kipuće, posoljene vode kuhajte njoke (ili tjesteninu u obliku većih školjaka) dok ne postanu al dente. Ocijedite ih, odvojite malo tekućine u kojoj su se kuhali pa ih stavite u zdjelu u kojoj je skuta. Umiješajte naribani tvrdi ovčji sir i grašak. Sve dobro promiješajte. Ako je potrebno, dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- Poslužite vruće.
Izvor Kuharica "Tjestenina" u izdanju Mozaik knjige