Njoki Sorrentina - brz, zasitan i kremast obrok

Getty Images
Vjerujemo da nakon napornog radnog dana samo razmišljate o toplom tušu i krevetu, no to ne znači da morate preskakati večeru ili se prepustiti beskrajnom nizu sendviča. Napravite brz i jednostavan obrok i uživajte u svakom zalogaju!
Vidi originalni članak

U kategoriju tih brzih i jednostavnih obroka spadaju i njoki Sorrentina, odnosno zapečeni njoki s rajčicom i mozzarellom. Priprema traje nekih 15-ak minuta, a količina je dovoljna za dva serviranja.

Poslužite uz listove svježeg bosiljka, a po želji dodajte i malo naribanog parmezana.

 

Nešto slatko by Katarina Domaći njoki od batata u umaku od vrganja i pancete


Sastojci:

  • 500 g njoka
  • 1 litra vode
  • 1 žličica soli
  • 250 ml umaka od rajčice
  • 100 g mozzarelle
  • Listovi bosiljka

 

 

Priprema:

  1. Pomiješajte vodu i sol u većoj posudi i pričekajte da zavrije. Ubacite njoke i kratko ih kuhajte. Kad isplivaju ih izvadite i procijedite.
  2. Premjestite njoke u posudu za pečenje i prelijte umakom od rajčice. Rasporedite mozzarellu po vrhu.
  3. Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, sve dok se sir ne otopi.
  4. Poslužite odmah, s nekoliko listića svježeg bosiljka.

 

Mljac! Kremasti i sočni zapečeni njoki sa špinatom i sirom

 

Dobar tek!

 

 

 

Posjeti Gastro.hr