gastro postao
Vjerujemo da nakon napornog radnog dana samo razmišljate o toplom tušu i krevetu, no to ne znači da morate preskakati večeru ili se prepustiti beskrajnom nizu sendviča. Napravite brz i jednostavan obrok i uživajte u svakom zalogaju!
U kategoriju tih brzih i jednostavnih obroka spadaju i njoki Sorrentina, odnosno zapečeni njoki s rajčicom i mozzarellom. Priprema traje nekih 15-ak minuta, a količina je dovoljna za dva serviranja.
Poslužite uz listove svježeg bosiljka, a po želji dodajte i malo naribanog parmezana.
Sastojci:
- 500 g njoka
- 1 litra vode
- 1 žličica soli
- 250 ml umaka od rajčice
- 100 g mozzarelle
- Listovi bosiljka
Priprema:
- Pomiješajte vodu i sol u većoj posudi i pričekajte da zavrije. Ubacite njoke i kratko ih kuhajte. Kad isplivaju ih izvadite i procijedite.
- Premjestite njoke u posudu za pečenje i prelijte umakom od rajčice. Rasporedite mozzarellu po vrhu.
- Pecite 10-ak minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva, sve dok se sir ne otopi.
- Poslužite odmah, s nekoliko listića svježeg bosiljka.
Dobar tek!