Njoki u umaku od rajčica

Thinkstock
Brza i jednostavna priprema jela iznimnog okusa
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 608

Potrebno vam je

  • 600 ml pasirana rajčica (passata)
  • 150 g slanina suha, masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 šalica vino bijelo
  • 70 ml vrhnje za kuhanje
  • 2 žlica origano
  • 400 g njoki
  • bosiljak, vezica

Priprema

  1. Skuhajte njoke.
  2. Popržite luk i slaninu. Dodajte pasiranu rajčicu u lonac pa, kad zavrije, ulijte vino i kuhajte dvije minute. Zatim dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još pet minuta.
  3. Umiješajte origano. Kad su njoki gotovi, prelijte ih umakom od rajčica i ukrasite listovima bosiljka. Prema želji, u umak možete dodati i sušene rajčice.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr