Noine palačinke s džemom od grejpa

Palačinke su jedno od jela koje svi vole, a može se pripremati na razne načine. Donosimo vam recept iz visoke kuhinje za koji vjerujemo da će vas oduševiti.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 329

Smjesa za palačinke

  • 3 kom jaje kokošje
  • 12 žlica glatko brašno
  • 2 žlica oštro brašno
  • 1 prstohvat sol
  • 2 žlica bagremov med
  • 400 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 dl malvazija
  • 1 kom jabuka (mesnati dio)
  • 100 g brusnice, sušene

Džem od grejpa

  • 2 kom grejpfrut
  • 1 kom limun
  • 2 žlica med, vrcani
  • 100 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 2 dl crno vino
  • 1 kom čili papričica
  • papar
  • 1 dl ulje maslinovo

Priprema

  1. Za smjesu pomiješajte mlijeko, vino, jaja, oštro i glatko brašno, maslinovo ulje, med i sol. Ogulite jabuku i narežite na komadiće te ubacite u smjesu. Dodajte i sušene brusnice, koje prethodno namočite. Ostavite smjesu u hladnjaku.
  2. Grejp i limun operite pa prokuhajte u vodi pet minuta. Izrežite voće pa ga stavite u tavu s maslinovim uljem, crvenim vinom, smeđim šećerom, medom i popaprite.
  3. Dodajte i nasjeckanu ljutu papričicu bez sjemenki. Zagrijte sve na laganoj vatri dok se ne počne karamelizirati. Od smjese ispecite palačinke i poslužite s domaćim džemom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr