gastro postao
Palačinke su jedno od jela koje svi vole, a može se pripremati na razne načine. Donosimo vam recept iz visoke kuhinje za koji vjerujemo da će vas oduševiti.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 329
Smjesa za palačinke
- 3 kom jaje kokošje
- 12 žlica glatko brašno
- 2 žlica oštro brašno
- 1 prstohvat sol
- 2 žlica bagremov med
- 400 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 1 dl malvazija
- 1 kom jabuka (mesnati dio)
- 100 g brusnice, sušene
Džem od grejpa
- 2 kom grejpfrut
- 1 kom limun
- 2 žlica med, vrcani
- 100 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 2 dl crno vino
- 1 kom čili papričica
- papar
- 1 dl ulje maslinovo
Priprema
- Za smjesu pomiješajte mlijeko, vino, jaja, oštro i glatko brašno, maslinovo ulje, med i sol. Ogulite jabuku i narežite na komadiće te ubacite u smjesu. Dodajte i sušene brusnice, koje prethodno namočite. Ostavite smjesu u hladnjaku.
- Grejp i limun operite pa prokuhajte u vodi pet minuta. Izrežite voće pa ga stavite u tavu s maslinovim uljem, crvenim vinom, smeđim šećerom, medom i popaprite.
- Dodajte i nasjeckanu ljutu papričicu bez sjemenki. Zagrijte sve na laganoj vatri dok se ne počne karamelizirati. Od smjese ispecite palačinke i poslužite s domaćim džemom.
Izvor Skuhatćute