Novo ruho riže na mlijeku sa šumskim voćem

Shutterstock
Počasti se izvrsnim doručkom koji podsjeća na djetinjstvo...
Vidi originalni članak

Sastojci su dovoljni za četiri serviranja, a priprema traje otprilike pola sata. Ako ne planiraš rižu na mlijeku poslužiti odmah, stavi je u hladnjak i uživaj sutra u doručku ili desertu.

U slučaju da nisi ljubitelj šumskog voća, kombiniraj je s mangom, ananasom ili bananama. Ne moraš nužno pripremati preljev jer uz ohlađenu rižu na mlijeku odlično pristaje i svježe voće. 

 

novi ukusi poznatih delicija Riža na mlijeku s muškatnim oraščićem i pekmezom

 

Sastojci:

  • 350 ml vode
  • 140 g riže
  • 600 ml kokosovog mlijeka
  • 2 žlice naribane narančine korice
  • ½ žličice soli
  • 50 g šećera
  • 1 jaje

Preljev od šumskog voća:

  • 300 g šumskog voća
  • 50 g šećera
  • 2 žlice svježeg soka od naranče

 

yumyum paradise Čokoriža - za doručak, desert ili slatku večeru

 

Priprema:

  1. Najprije pripremi preljev od šumskog voća. Bobice istresi u malu tavicu na srednju vatru, dodaj šećer i sok naranče, povremeno miješaj i pričekaj da počne krčkati. Potom smanji vatru i pusti da krčka desetak minuta, sve dok se ne počne zgušnjavati. Ostavi sa strane kako bi se preljev ohladio.
  2. U posudu ulij vodu, dodaj rižu i zagrij do vrenja. Potom smanji vatru, poklopi tavicu i kuhaj još desetak minuta. Makni s vatre kad riža upije vodu.
  3. Dodaj 500 ml kokosovog mlijeka, koricu naranče, sol i šećer. Nastavi kuhati još desetak minuta.
  4. U maloj zdjelici pomiješaj jaje i preostalih 100 ml kokosovog mlijeka. Ulij u rižu i kuhaj još nekoliko minuta na laganoj vatri.
  5. Kad se rižin puding ohladi, serviraj ga uz preljev od šumskog voća.

 

Slatki doručak Čokoladna riža na mlijeku za prste polizati

 

Posjeti Gastro.hr