Novogodišnji puding

Puding je u Turskoj jedan od najpopularnijih oblika deserata, a tavuk gogsu pudin puno je godina bio omiljeni desert osmanskih sultana
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1089

Potrebno vam je

  • 4 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 4 žlica maslac, neslani
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije
  • 2 šalica šećer, kristal
  • 0.50 šalica kokosovo brašno

Priprema

  1. Otopimo maslac na srednje jakoj vatri i dodamo mu brašno. Stalno miješamo.
  2. Kad se maslac i brašno sjedine, dodamo im mlijeko, šećer i ekstrakt vanilije. Neprestano miješamo da ne nastanu grudice.Nastavimo miješati dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
  3. Ulijemo puding u posudu za posluživanje i pospemo kokosom. Dobro ohladimo prije posluživanja.

Izvor 24 sata

Posjeti Gastro.hr