Nugat krema

Ovu božanstvenu kremu možete jesti samu, iskoristiti ju za neki kolač ili jednostavno namazati na kruh
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 476

Potrebno vam je

  • 200 g tamna čokolada
  • 100 g čokolada, mliječna
  • 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.50 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 120 g maslac, neslani
  • 100 g lješnjak, sirovi

Priprema

  1. Očišćene lješnjake stavite na lim obložen papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite ih 15-ak minuta.
  2. Sameljite ih u električnoj sjeckalici u finu i gustu smjesu.
  3. Otopite maslac na laganoj vatri, dodajte mlijeko, slatko vrhnje i šećer te umiješajte mljevene lješnjake i naribanu čokoladu za kuhanje.
  4. Kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
  5. Ostavite je da se ohladi i spremite u čiste staklenke te dobro zatvorite.
Posjeti Gastro.hr