gastro postao
Ovu božanstvenu kremu možete jesti samu, iskoristiti ju za neki kolač ili jednostavno namazati na kruh
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 476
Potrebno vam je
- 200 g tamna čokolada
- 100 g čokolada, mliječna
- 1 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 0.50 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 120 g maslac, neslani
- 100 g lješnjak, sirovi
Priprema
- Očišćene lješnjake stavite na lim obložen papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 200°C i pecite ih 15-ak minuta.
- Sameljite ih u električnoj sjeckalici u finu i gustu smjesu.
- Otopite maslac na laganoj vatri, dodajte mlijeko, slatko vrhnje i šećer te umiješajte mljevene lješnjake i naribanu čokoladu za kuhanje.
- Kuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
- Ostavite je da se ohladi i spremite u čiste staklenke te dobro zatvorite.