Od bundeve možeš napraviti izvanredan tiramisu

Shutterstock
Tiramisu s jesenskom notom!
Vidi originalni članak

Tiramisu je mnogima jedna od omiljenih slastica. Jednostavan za pripremu, nježan i kremast, odličan je desert u bilo kojem godišnjem dobu. No, svako je posebno na svoj način i sa sobom nosi svoje čari i prirodne plodove pa tako i jesen. Upravo zbog toga, savršeno je vrijeme za ovaj slasni tiramisu od bundeve gotov u svega nekoliko minuta.

 

kiwi go crazy Za njoke od bundeve trebat će ti samo tri sastojka!

 

Nakon pripreme i vremena koje mora odstajati, ovaj desert u hladnjaku čuvati možeš do dva dana, ali svi znamo da će on odmah nestati! Pobrini se samo da pripremljene količine budu dovoljne za sve!

Sastojci:

  • 5 žlica espressa
  • 2 žlice marsala vina
  • 20 piškota
  • 4 žumanjka
  • 6 žlica šećera
  • 170 mL vrhnja za šlag
  • 1/8 žličice ekstrakta vanilije
  • 65 g mascarpone sira
  • 4 žlice pirea od bundeve
  • 1/8 žličice cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • kakao u prahu, naribana čokolada, nasjeckani orasi...

 

Bez pečenja Gotovi za tren: Tri recepta za desert u čaši

 

Priprema:

  1. Započni kombiniranjem espressa i marsala vina u maloj zdjelici. Stavi u smjesu piškote na nekoliko minuta kako bi upile tekućinu. Nemoj ih držati predugo kako se naposljetku ne bi raspale. Stavi ih na stranu.
  2. Umuti žumanjke i šećer na srednje jakoj vatri. Muti ih kontinuirano pet minuta ili dok ne dobiješ gustu smjesu. Makni s vatre i ostavi da se smjesa ohladi.
  3. U međuvremenu, mikserom umuti vrhnje za šlag i ekstrakt vanilije. Muti oko pet minuta ili sve dok ne dobiješ mekane vrhove 'snijega'. 
  4. U srednje velikoj zdjeli kombiniraj mascarpone sir, pire od bundeve, cimet, muškatni oraščić i ohlađenu smjesu žumanjaka. Dobro promiješaj kako bi dobila jednoličnu smjesu. Lagano u nju zatim dodaj šlag.
  5. Sastavljanje: na dno čaše stavi sloj natopljenih piškota. Prelomi ih na pola kako bi stale. Zatim dodaj žlicu smjese od pirea bundeve i ostalih sastojaka. Izmjenjuj između dvije stavke dok ne dođeš do vrha čaše. Neka ti sloj sa pireom od bundeve bude zadnji sloj, a zatim ga ukrasi nasjeckanim orasima, kakaom u prahu, naribanom čokoladom ili s dodatnom dozom šlaga.
  6. Stavi u hladnjak na najmanje tri do četiri sata, a zatim posluži!

U slast!

 

slatki kruh Isprobajte sočan i mirisan kruh od bundeve marko bakes Čokoladni tiramisu desert je iz snova

 

Posjeti Gastro.hr