Kako napraviti hrskave popečke od krumpira?

Getty Images
Nemojte bacati ostatak pire krumpira, već od njega pripremite hrskave popečke!
Vidi originalni članak

Pire krumpir izvrstan je prilog jer sav ostatak možete iskoristiti za pripremu brojnih drugih brzih jela, poput kroketa ili popečaka.

Popečci će poslužiti kao snack ili brza večera, a količina je dovoljna za dvije gladne osobe. Poslužite ih vruće, uz umak od vrhnja i začina ili ketchup.

hrskavo i zdravo Zdravi snack: Popečci od cvjetače

 

Sastojci:

  • 2 šalice pire krumpira
  • 1 jaje
  • 1 mali luk
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • 2 žlice maslinovog ulja

 

 

Priprema:

  1. Sve sastojke ubacite u veliku posudu i izmiksajte.
  2. Zagrijte ulje na srednjoj vatri. Od pripremljene smjese oblikujte popečke debljine 1 cm i promjera do 10 cm.
  3. Pecite popečke s obje strane, sve dok ne poprime zlatnu boju.
  4. Premjestite popečke na papirnate ubruse i pričekajte da se ocijedi višak masnoće.

 

Ideja za ručak! Rösti - švicarski popečci od krumpira koje obožavamo

Poslužite toplo!

 

 

Posjeti Gastro.hr