Sočan kolač od limuna i mljevenih badema

SHUTTERSTOCK Kolač od badema i limuna
Tko može odoljeti komadu sočnog kolača s intenzivnim okusom limuna i badema?
Vidi originalni članak

Ako ti nedostaje inspiracije za sljedeći kulinarski eksperiment, posluži se receptom za odličnu tortu od limuna i badema - bez brašna. Limune najprije moraš skuhati i izblendati u pire, a potom ti preostaje samo promiješati sastojke i strpljivo čekati da se kolač ohladi.

 

u slast! Počasti se sočnim kolačem s narančom i rumom

 

Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu i posluži uz lagano tučeno vrhnje. U slast!

 

Pregacha predstavlja... Kolač od lisnatog tijesta, pudinga i pekmeza

 

Sastojci:

  • 4 eko limuna 
  • 250 g fino samljevenih badema
  • 6 velikih jaja
  • 200 g 
  • 1 žličica praška za pecivo

Priprema:

  1. Limune stavi u posudu pa ih prelij hladnom vodom tako da budu uronjeni. Poklopi, stavi na laganu vatru i pusti da se krčkaju sat vremena. Nakon toga ih makni s vatre i ostavi još pola sata poklopljene u posudi.
  2. Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva. Premaži maslacem kalup za tortu promjera 20 ili 22 centimetra.
  3. Limune tanko nareži, makni koštice pa ih usitni u pire u blenderu. 
  4. Jaja istuci sa šećerom, dodaj pire od limuna, a na kraju i mješavinu samljevenih badema i praška za pecivo. Dobro promiješaj drvenom žlicom. 
  5. Prelij smjesu u pripremljeni kalup i peci 20 minuta. Potom prekrij kolač folijom, smanji temperaturu na 180 stupnjeva i peci još pola sata do 40 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.
  6. Pusti da se kolač hladi u kalupu pola sata, a zatim ga izvadi i pričekaj da se ohladi do kraja prije rezanja. 

Dobar tek!

 

brže ne može RECEPT DANA: Kolač od jabuka gotov za 10 minuta!

Posjeti Gastro.hr