Recepti 06. kolovoza 2020.

Sočan kolač od limuna i mljevenih badema

Kolač od badema i limuna foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Tko može odoljeti komadu sočnog kolača s intenzivnim okusom limuna i badema?

Ako ti nedostaje inspiracije za sljedeći kulinarski eksperiment, posluži se receptom za odličnu tortu od limuna i badema - bez brašna. Limune najprije moraš skuhati i izblendati u pire, a potom ti preostaje samo promiješati sastojke i strpljivo čekati da se kolač ohladi.

 

Možda vas zanima... Počasti se sočnim kolačem s narančom i rumom Recepti

 

Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu i posluži uz lagano tučeno vrhnje. U slast!

 

Možda vas zanima... Kolač od lisnatog tijesta, pudinga i pekmeza Kolumne

 

Sastojci:

  • 4 eko limuna 
  • 250 g fino samljevenih badema
  • 6 velikih jaja
  • 200 g 
  • 1 žličica praška za pecivo

Priprema:

  1. Limune stavi u posudu pa ih prelij hladnom vodom tako da budu uronjeni. Poklopi, stavi na laganu vatru i pusti da se krčkaju sat vremena. Nakon toga ih makni s vatre i ostavi još pola sata poklopljene u posudi.
  2. Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva. Premaži maslacem kalup za tortu promjera 20 ili 22 centimetra.
  3. Limune tanko nareži, makni koštice pa ih usitni u pire u blenderu. 
  4. Jaja istuci sa šećerom, dodaj pire od limuna, a na kraju i mješavinu samljevenih badema i praška za pecivo. Dobro promiješaj drvenom žlicom. 
  5. Prelij smjesu u pripremljeni kalup i peci 20 minuta. Potom prekrij kolač folijom, smanji temperaturu na 180 stupnjeva i peci još pola sata do 40 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista.
  6. Pusti da se kolač hladi u kalupu pola sata, a zatim ga izvadi i pričekaj da se ohladi do kraja prije rezanja. 

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Brzinski kolač od jabuka iz jedne posude Recepti
Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tinaa 15:14 06. Kolovoz 2020.

    MOlim vas da dovršite recept do kraja jer piše samo 200 g ali ne i ćega