gastro postao
Ovo je još jedan od onih starih recepata za koji će ti trebati malo vremena i vrlo malo posuđa...
Posljednjih se dana svi vraćamo receptima naših baka jer su praktični, a sa sobom vuku i dozu nostalgije te utjehe. U tu kategoriju spada i ovaj jednostavan recept za kolač s rumom i narančom, koji ćeš izmiksati za tren oka.
Sočan je i mirisan, a lista sastojaka je stvarno bazična pa vjerujemo da sve potrebne sastojke već imaš u svom domu.
Sastojci:
- 180 g maslaca
- 200 g šećera
- 50 ml ruma
- 5 jaja
- 250 g brašna
- 80 g kukuruznog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 4 žlice narančinog soka
- Korica naranče
Priprema:
- Premaži maslacem kalup za kruh duljine 25 cm. Dno obloži pravilno izrezanim papirom za pečenje.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Izmiksaj omekšali maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu pa dodaj jedno po jedno jaje.
- Dodaj sok i koricu naranče i rum pa još kratko izmiksaj.
- Prosij glatko brašno, kukuruzno brašno i prašak za pecivo pa ih umiješaj drvenom žlicom.
- Uspi smjesu u kalup, zagladi je i peci otprilike sat vremena. Provjeri čačkalicom je li gotov, izvadi ga i pusti da se 15-ak minuta hladi u kalupu, a potom na rešetki.
Posluži ga uz kavu ili čaj!