Oduševit će i najizbirljivije: Juha od poriluka

Getty Images
Domaća juha tradicionalnog okusa!
Vidi originalni članak

Juha od poriluka iznimno je ukusna i zdrava. Okrijepit će vas i dati vam potrebnu energiju. Isprobajte ovu našu varijantu koja će vas sigurno oduševiti. Ova jesenska varijanta juhe s krumpirom i porilukom i najizbirljivijima će biti po volji, a svi će uz nju dobiti žlicu obroka spremljenog s ljubavlju.

 

super ukusno Neodoljivo mirisni tart s porilukom i krumpirom


Potrebno vam je:

  • 3 poriluka
  • 1 crveni luk
  • 0.50 l pilećeg temeljca
  • 3 mrkve
  • 2 krumpira
  • 3 rajčice
  • 1 režanj češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • vlasac

 

na žlicu Varivo od poriluka: Idealno za hladne dane

 

Priprema:

  1. Luk sitno nasjeckajte, a poriluk i mrkvu narežite na tanke kolutiće te prepržite na ulju. Dolijte temeljac, ako nemate, možete napraviti juhu od goveđe ili pileće kocke. Pustite neka provrije.
  2. Krumpir ogulite, izrežite na kockice te stavite u juhu s neoguljenim rajčicama i zgnječenim češnjakom. Kuhajte na laganoj vatri dok krumpir ne omekša. Posolite, popaprite i izvadite rajčice iz juhe.
  3. Dodajte sitno sjeckani vlasac i još malo prokuhajte. Poslužite juhu s poprženim kruhom narezanim na kockice.
     
Posjeti Gastro.hr