gastro postao
Domaća juha tradicionalnog okusa!
Juha od poriluka iznimno je ukusna i zdrava. Okrijepit će vas i dati vam potrebnu energiju. Isprobajte ovu našu varijantu koja će vas sigurno oduševiti. Ova jesenska varijanta juhe s krumpirom i porilukom i najizbirljivijima će biti po volji, a svi će uz nju dobiti žlicu obroka spremljenog s ljubavlju.
Potrebno vam je:
- 3 poriluka
- 1 crveni luk
- 0.50 l pilećeg temeljca
- 3 mrkve
- 2 krumpira
- 3 rajčice
- 1 režanj češnjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- vlasac
Priprema:
- Luk sitno nasjeckajte, a poriluk i mrkvu narežite na tanke kolutiće te prepržite na ulju. Dolijte temeljac, ako nemate, možete napraviti juhu od goveđe ili pileće kocke. Pustite neka provrije.
- Krumpir ogulite, izrežite na kockice te stavite u juhu s neoguljenim rajčicama i zgnječenim češnjakom. Kuhajte na laganoj vatri dok krumpir ne omekša. Posolite, popaprite i izvadite rajčice iz juhe.
- Dodajte sitno sjeckani vlasac i još malo prokuhajte. Poslužite juhu s poprženim kruhom narezanim na kockice.