Oduševite se: Sasvim poseban čokoladni kolač

Thinkstock
Nalik na brownie, ovaj će vas kolač u potpunosti iznenaditi sočnošću, okusom, a posebice sastojcima...
Vidi originalni članak

Čokoladnom kolaču teško je odoljeti, a ovom našem, pomalo drugačijem još teže. Bez brige, priprema se od u potpunosti prihvatljivih sastojaka i možete ga pojesti koliko god želite. Umjesto bijelog brašna koristi raženo što daje na dodatnoj vlažnosti, umjesto suncokretovog, kokosovo ulje, a dio šećera slobodno možete zamijeniti medom. Poslužite uz tučeno slatko vrhnje ili pak, želite li zadržati niz zdravih namirnica, grčki jogurt s medom i sjeckanim orašastim plodovima po vašoj želji.

Potrebno vam je:

  • 200 ml tamnog piva
  • 100 g tamne čokolade
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 200 g raženog brašna
  • 100 g bijelog brašna
  • 150 g smeđeg šećera
  • 5 žlica meda
  • 4 žlice kokosovog ulja
  • 1 žličica svježeg đumbira
  • 3 jaja
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Prstohvat papra
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. U posudi zagrijte tamno pivo i dodajte med.
  2. Kuhajte dok se u potpunosti ne sjedine.
  3. Čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari.
  4. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, đumbir, muškatni oraščić i papar.
  5. Dodajte prašak za pecivo i sol.
  6. Dobro pomiješajte pa ubacite jaja, smeđi šećer i đumbir.
  7. Dodajte kokosovo ulje i pivo, a zatim i čokoladu.
  8. Dobro povežite sve sastojke.
  9. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva pa ubacite kalup sa smjesom za kolače.
  10. Pecite oko pola sata ili dok čačkalica koju ste zaboli u sredinu ne izađe čista.

U slast!

Posjeti Gastro.hr