gastro postao
Spoj čokolade, kave, lješnjaka, vanilije i raženog brašna dat će neke posve nove, ali tako dobre okuse. Pripremite ovaj neponovljiv brownie i probajte pojesti samo jedan komad...
Gastronomski portal The Kitchn objavio je nedavno recept za neodoljiv brownie kolač od raženog brašna, lješnjaka i kave. Jednostavna priprema, bogati okusi i divna tekstura koja otkriva sočnost ovog kolača osvojili su nas na prvi pogled. Kod pripreme koristite tamnu čokoladu, dodajte ekstrakt vanilije i navalite na bombastičan čokoladni desert.
Potrebno vam je:
- 200 g maslaca
- 200 g tamne čokolade
- 130 g raženog brašna
- 25 g kakaa u prahu
- 1 žličica praška za pecivo
- 4 jaja
- 200 g šećera
- 4 žlice skuhane kave
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- 125 g lješnjaka
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Kalup premažite maslacem.
- Ostatak maslaca i čokoladu otopite na pari.
- U drugoj posudi pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli.
- Mikserom istucite jaja i šećer pa dodajte kavu i ekstrakt vanilije.
- Polako dodajte mješavinu suhih sastojaka i umiješajte je u jaja.
- Dodajte otopljenu čokoladu i lješnjake.
- Smjesu premjestite u kalup za pečenje i pecite oko 45 minuta, dok površina lagano ne popuca.
- Prije rezanja ohladite.
U slast!