Recepti 21. veljače 2017.

Prava bomba: Brownie od raženog brašna i lješnjaka

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Spoj čokolade, kave, lješnjaka, vanilije i raženog brašna dat će neke posve nove, ali tako dobre okuse. Pripremite ovaj neponovljiv brownie i probajte pojesti samo jedan komad...

Gastronomski portal The Kitchn objavio je nedavno recept za neodoljiv brownie kolač od raženog brašna, lješnjaka i kave. Jednostavna priprema, bogati okusi i divna tekstura koja otkriva sočnost ovog kolača osvojili su nas na prvi pogled. Kod pripreme koristite tamnu čokoladu, dodajte ekstrakt vanilije i navalite na bombastičan čokoladni desert.

Potrebno vam je:

  • 200 g maslaca
  • 200 g tamne čokolade
  • 130 g raženog brašna 
  • 25 g kakaa u prahu
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 4 žlice skuhane kave
  • 2 žličice ekstrakta od vanilije
  • 125 g lješnjaka

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Kalup premažite maslacem.
  3. Ostatak maslaca i čokoladu otopite na pari.
  4. U drugoj posudi pomiješajte brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo i prstohvat soli.
  5. Mikserom istucite jaja i šećer pa dodajte kavu i ekstrakt vanilije.
  6. Polako dodajte mješavinu suhih sastojaka i umiješajte je u jaja.
  7. Dodajte otopljenu čokoladu i lješnjake.
  8. Smjesu premjestite u kalup za pečenje i pecite oko 45 minuta, dok površina lagano ne popuca.
  9. Prije rezanja ohladite.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.