gastro postao
Nalik na brownie, ovaj će vas kolač u potpunosti iznenaditi sočnošću, okusom, a posebice sastojcima...
Čokoladnom kolaču teško je odoljeti, a ovom našem, pomalo drugačijem još teže. Bez brige, priprema se od u potpunosti prihvatljivih sastojaka i možete ga pojesti koliko god želite. Umjesto bijelog brašna koristi raženo što daje na dodatnoj vlažnosti, umjesto suncokretovog, kokosovo ulje, a dio šećera slobodno možete zamijeniti medom. Poslužite uz tučeno slatko vrhnje ili pak, želite li zadržati niz zdravih namirnica, grčki jogurt s medom i sjeckanim orašastim plodovima po vašoj želji.
Potrebno vam je:
- 200 ml tamnog piva
- 100 g tamne čokolade
- 2 žličice praška za pecivo
- 200 g raženog brašna
- 100 g bijelog brašna
- 150 g smeđeg šećera
- 5 žlica meda
- 4 žlice kokosovog ulja
- 1 žličica svježeg đumbira
- 3 jaja
- Prstohvat muškatnog oraščića
- Prstohvat papra
- Prstohvat soli
Priprema:
- U posudi zagrijte tamno pivo i dodajte med.
- Kuhajte dok se u potpunosti ne sjedine.
- Čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari.
- U posebnoj posudi pomiješajte brašno, đumbir, muškatni oraščić i papar.
- Dodajte prašak za pecivo i sol.
- Dobro pomiješajte pa ubacite jaja, smeđi šećer i đumbir.
- Dodajte kokosovo ulje i pivo, a zatim i čokoladu.
- Dobro povežite sve sastojke.
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva pa ubacite kalup sa smjesom za kolače.
- Pecite oko pola sata ili dok čačkalica koju ste zaboli u sredinu ne izađe čista.
U slast!