Okrijepi duh i tijelo francuskom juhom s gljivama

Thinkstock
Mirisna i dekadentna krem juha s gljivama koju ćeš obožavati!
Vidi originalni članak

Najbolja juha je juha od gljiva! Pronašli smo sjajan recept za juhu s gljivama na francuski!

Gljive možeš staviti po vlastitom izboru, no preporučujemo bukovače zato što su malo "žilave" i daju jedan jako dobar okus jelu. Ovu juhu čini neobičnom i to što joj se dodaju žumanjci koji pomažu učiniti ju kremastom! Vjerujemo kako će ti se svidjeti!

 

Nema bolje juhe! Topla minestrone juha dići će te - iz bolesnih

 

Potrebno vam je:

  • 2 luka, sitno nasjeckana
  • 1/2 šalice maslaca
  • 6 žlica brašna
  • 12 šalica temeljca (povrtnog ili pilećeg)
  • 2 lista svježeg peršina
  • 1 list lovora
  • Prstohvat suhog timijana
  • 300 g miješanih gljiva (bukovače, shitake, lisičarke)
  • Sol
  • Sol od pola limuna
  • 4 žumanjka
  • 1 šalica vrhnja za kuhanje

 

brzo i jednostavno Ova juha od mrkve liječi dušu i tijelo

 

Priprema: 

  1. Popržiti luk na maslacu (4 žlice maslaca) dok ne omekša; dodati brašno i kratko ga propirjati s lukom pa preliti temeljcem; dodati peršin, lovor i timijan pa posoliti
  2. U drugoj posudi na preostalom maslacu propirjati gljive, posoliti ih i dodati sok od limuna, pirjati dok gljive ne omekšaju i dobiju boju, 8 - 10 minuta
  3. Lonac s temeljcem zagrijati do vrenja; žumanjke pomiješati s vrhnjem za kuhanje dok ne postanu kremasti, polako im dodati nekoliko žlica vrućeg temeljca i miješati neprestano; smanjiti temperaturu na najmanju (za kuhanje temeljca) i polako ulijevati žumanjke te brzo miješati pjenjačom
  4. Svemu dodati gljive i promiješati te kuhati još nekoliko minuta
  5. Kada je gotovo, posipati s malo svježeg peršina i poslužiti toplo.

Dobar tek! 

Posjeti Gastro.hr