Recepti 9392 prikaza 06. siječnja 2019.

Za oporavak: Topla minestrone juha prepuna vitamina

Thinkstock
Zagrijte se ovom vitaminskom bombom prepunom okusa koja će vas definitivno ugrijati u ove hladne dane

Juha s povrćem uvijek je dobar izbor, još ako u nju dodamo zdravo i svježe povrće, dobit ćemo pravu vitaminsku bombu. Napravite minestrone s mrkvom, rajčicom, porilukom, mahunama - ili bilo kojim povrćem koje imate kod kuće. Uz malo tjestenine, ova juha pretvara se u savršeno glavno jelo!

Zaljubite se u ovo predivno jelo na žlicu i pobijedite svaku mogućnost prehlade ili gripe! 

 

Minestrone Možda vas zanima... Minestrone: Najslavnija talijanska juha Recepti

 

Za pripremu minestrone juhe, potrebno vam je:

  • 1 češanj češnjaka
  • 1 luk
  • 2 - 3 mrkve
  • 1 komad celera
  • 1 poriluk (manji)
  • 2 krumpira
  • 400 g konzerviranog bijelog graha
  • 100 g tanko narezane slanine
  • 400 g sitno sjeckane rajčice 
  • Maslinovo ulje
  • Malo kelja (nekoliko listova tanko narezanih)
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 100 g tjestenine
  • Parmezan za posluživanje

 

Možda vas zanima... Liječi dušu i tijelo: Juha od mrkve i đumbira Recepti

 

Priprema: 

  1. Narezati češnjak, luk, mrkvu, celer, krumpir i poriluk na sitne komadiće (otprilike 1 cm) i staviti u veću posudu.
  2. Grah ocijediti.
  3. U posudi za kuhanje, na malo ulja, popržiti slaninu (oko 2 min), dodati narezani luk,poriluk,  češnjak, mrkvu i celer te kuhati i lagano miješati oko 15 minuta - dok povrće ne omekša; dodati krumpir, grah i rajčicu te zaliti povrtnim temeljcem.
  4. Kuhati otprilike 30 minuta uz povremeno miješanje. Provjeriti je li krumpir kuhan - ako jest, dodati narezani kelj i tjesteninu i kuhati još 10 minuta - odnosno, dok se tjestenina ne skuha.
  5. Posoliti/popapriti po želji.
  6. Poslužiti toplo uz malo ribanog parmezana.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.