Recepti 20. srpnja 2021.

Za ručak pripremi finu juhu od slanutka

Shutterstock ; Uživaj u mirisnoj i bogato začinjenoj juhi sa slanutkom i povrćem
gastro postao gastro.24sata.hr
Uživaj u mirisnoj i bogato začinjenoj juhi sa slanutkom i povrćem...

Ako su ti dosadili svi isprobani recepti za jela na žlicu, isprobaj pikantnu juhu sa slanutkom. Riječ je o tradicionalnoj marokanskoj juhi, koja može poslužiti kao glavni obrok, a za one gladnije, bit će hranjivo i ukusno „predjelo“.

Juhu možeš poslužiti uz korijander i kriške limuna, a odlično će pasati i žlica jogurta ili kiselog vrhnja. Imaj na umu da će ti za pripremu biti potrebno manje od 20 minuta, stoga, bacimo se na pripremu!

 

Možda vas zanima... Slanutak iz konzerve i recepti za doručak, ručak i večeru Recepti

 

Sastojci:

  •     2 žlice maslinovog ulja
  •     1 mali bijeli luk, oguljen i narezan na kockice
  •     1 velika mrkva, oguljena i narezana na kockice
  •     4 češnja češnjaka, oguljena i mljevena
  •     4 šalice povrtnog temeljca
  •     2 limenke slanutka, isprane i ocijeđene (440 g)
  •     1 konzerva pelata, narezanih na kockice (425 g)
  •     3 žlice koncentrata rajčice
  •     1 žličica mljevenog kima
  •     1/2 žličice mljevenog cimeta
  •     1/2 žličice mljevenog đumbira
  •     prstohvat crvene paprike, po ukusu
  •     sol i crni papar, po ukusu
  •     3 šalice grubo nasjeckanog lišća kelja ili špinata
  •     nasjeckani listovi korijandera i kriške limuna, za posluživanje

 | Author: Shutterstock Juha od slanutka, Shutterstock

 

Priprema:

  1. Zagrij ulje u velikoj posudi na srednje jakoj vatri.
  2. Dodaj luk i mrkvu te pirjaj pet minuta uz povremeno miješanje dok luk ne omekša i ne postane proziran. (Da bi uštedjela vrijeme, češnjak nasjeckaj dok se luk kuha.) Zatim dodaj češnjak i pirjaj još minutu, povremeno miješajući, dok ne zamiriši.
  3. Dodaj povrtni temeljac, slanutak, rajčicu, pastu od rajčice, kumin, crvenu papriku i pusti da lagano kuha.
  4. Dok juha lagano vrije, nasjeckaj kelj i korijander.
  5. Smanji vatru na srednje nisku i umiješaj nasjeckani kelj.
  6. Nastavi pirjati tri minute dok kelj malo ne omekša.
  7. Kušaj i začini željenom količinom soli i papra.
  8. Posluži toplo, ukrašeno svježim korijanderom i kriškom limuna.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Vrijeme salata: Imamo dva lagana (i jako fina) recepta! Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.