Recepti 3052 prikaza 01. siječnja 2019.

Liječi dušu i tijelo: Juha od mrkve i đumbira

Getty Images
Ako su vam već sve juhe dosadile i ne znate koju biste skuhali, evo jednog zanimljivog i jednostavnog recepta koji će se naći na mom meniju, a vi ga još možda niste isprobali.

Mrkva i đumbir su odlična kombinacija, a u nekim zemljama uobičajena. Donosimo vam recept za juhu s ove dvije namirnice, a ako dodate bijelog luka, vaš imunitet će biti zaštićen od naleta virusa i bakterija.

Juhu ćete pripremiti brzo, a dobra je vijest da ju možete i zamrznuti pa podgrijati kada osjetite potrebu za toplim obrokom.

 

Možda vas zanima... Ovo grije: Pripemite se za kremastu juhu od celera Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 mali crveni luk, narezan na sitno
  • komad svježeg đumbira (širine oko 4 cm), oguljenog i naribanog
  • 1 režanj bijelog luka, narezanog
  • 6 šalica povrtnog temeljca
  • 8 mrkvi narezanih na kolutove
  • sok jedne limete
  • 1 šalica jogurta
  • sol
  • papar
  • peršin

 

Možda vas zanima... Juha od cvjetače sa sirom - savršen jesenski comfort food Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrijte ulje na tavi, smanjite vatru, dodajte luk te pirjate dok ne omekša. Dodajte bijeli luk i đumbir, pirjajte jednu do dvije minute.
  2. Pojačajte vatru, dodajte mrkvu te u posudu dodajte povrtni temeljac i pustite da zavrije. Smanjite vatru i ostavite da se sve kuha otprilike 25 minuta.
  3. Maknite posudu s vatre i ostavite sve da se malo ohladi. U nekoliko navrata smjesu stavite u blender i dobro izmiksajte, prebacite sve u veliku posudu i ostavite da se ohladi u hladnjaku najmanje 2 sata.
  4. Prije posluživanja, pomiješajte sok od limete i jogurt te začinite po želji. Poslužite hladno!

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.