gastro postao
Ako su ti sve juhe dosadile i ne znaš što kuhati, evo jednog zanimljivog i jednostavnog recepta koji će se često naći na tvom meniju
Mrkva i đumbir su odlična kombinacija, a u nekim zemljama i uobičajena. Donosimo ti recept za juhu s ove dvije namirnice, a ako dodaš bijelog luka, tvoj će imunitet biti spreman za hladne zimske dane.
Juhu ćeš pripremiti zaista brzo, a dobra je vijest da ju možeš zamrznuti i podgrijati kada osjetiš potrebu za toplim obrokom.
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 mali crveni luk, narezan na sitno
- Komad svježeg đumbira (širine oko 4 cm), oguljen i nariban
- 1 češanj bijelog luka, narezan
- 6 šalica povrtnog temeljca
- 8 mrkvi narezanih na kolutiće
- 1 šalica jogurta
- 1 vezica peršinovog lista
- Papar
- Sol
Priprema:
- Zagrij ulje na tavi, smanji vatru, dodaj luk te pirjaj dok ne omekša. Dodaj bijeli luk i đumbir, pirjaj jednu do dvije minute.
- Pojačaj vatru, dodaj mrkvu te u posudu dodaj povrtni temeljac i pusti da zavrije. Smanji vatru i ostavi da se sve kuha otprilike 25 minuta.
- Makni posudu s vatre i ostavi sve da se malo ohladi. U nekoliko navrata smjesu stavit u blender i dobro izmiksaj, prebaci sve u veliku posudu.
- Juhu možeš poslužiti s malo jogurta ili kockicama prženog kruha, toplu ili ohlađenu.
Dobar tek!