gastro postao
Krem juha od brokule ono je što ti treba nakon napornog radnog dana...
Sezona utješnih kremastih juha je u zamahu. Ovog puta s tobom dijelimo recept Marthe Stewart za polusatnu zelenu juhu – bez puno filozofije. Trebat će ti samo jedna posuda i blender, vrlo malo sastojaka i truda.
Možeš je poslužiti kao predjelo na obiteljskom ručku, ali i ranu večeru. Nećeš pogriješiti ako ubaciš malo tostiranog kruha ili naribanog sira te žlicu kiselog vrhnja.
Juha od brokule
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/8 žličice naribanog muškatnog oraščića
- 30 g zobenih pahuljica
- 1 manji luk
- 900 ml pilećeg temeljca
- 700 g cvjetova brokule
Priprema:
- U velikoj zdjeli zagrij malo ulja pa dodaj narezani luk i pirjaj kratko dok ne omekša. Pred kraj naribaj muškatni oraščić, promiješaj i pirjaj još 30-ak sekundi.
- Ulij temeljac, 400 ml vode, dodaj zobene pahuljice i brokulu. Posoli, popapri i pričekaj da zavrije.
- Kada zavrije, smanji vatru i kuhaj dok brokula ne omekša. Trebat će joj 5 do 10 minuta.
- Prebaci svu brokulu u blender i dodaj tekućine po želji.
- Izblendaj u glatku smjesu pa po potrebi dodatno posoli i popapri.