Recepti 20. siječnja 2021.

Krem juha od brokule po receptu Marthe Stewart

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Krem juha od brokule ono je što ti treba nakon napornog radnog dana...

Sezona utješnih kremastih juha je u zamahu. Ovog puta s tobom dijelimo recept Marthe Stewart za polusatnu zelenu juhu – bez puno filozofije. Trebat će ti samo jedna posuda i blender, vrlo malo sastojaka i truda.

Možeš je poslužiti kao predjelo, ali i ranu večeru nakon dugog i napornog radnog dana. Nećeš pogriješiti ako ubaciš malo tostiranog kruha ili naribanog sira te žlicu kiselog vrhnja. 

 

Možda vas zanima... Danas ručaj odličnu krem juhu od poriluka Kolumne

 

Sastojci:

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1/8 žličice naribanog muškatnog oraščića
  • 30 g zobenih pahuljica
  • 1 manji luk
  • 900 ml pilećeg temeljca
  • 700 g cvjetova brokule

 

 

Priprema:

  1. U velikoj zdjeli zagrij malo ulja pa dodaj narezani luk i pirjaj kratko dok ne omekša. Pred kraj naribaj muškatni oraščić, promiješaj i pirjaj još 30-ak sekundi.
  2. Ulij temeljac, 400 ml vode, dodaj zobene pahuljice i brokulu. Posoli, popapri i pričekaj da zavrije.
  3. Kada zavrije, smanji vatru i kuhaj dok brokula ne omekša. Trebat će joj između pet i deset minuta. 
  4. Prebaci svu brokulu u blender i dodaj tekućine po želji. 
  5. Izblendaj u glatku smjesu pa po potrebi dodatno začini.

 

Možda vas zanima... Krem juha od cvjetače - lagani i ukusan ručak Recepti

 

Poslužite odmah!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.