Okusi Mediterana: Šparoge s tjesteninom i rajčicama

Shutterstock Tjestenina sa šparogama i rajčicama
Tražiš li jednostavno a profinjeno jelo savršeno za proljeće, savjetujemo da sve karte staviš na tjesteninu sa šparogama i cherry rajčicama. Malo sastojaka dovoljno je za ukusan i savršen vegetarijanski recept za svaku priliku!
Vidi originalni članak

S dolaskom proljeća nemoguće je odoljeti iskušenju kuhanja svih mogućih recepata sa šparogama: pojavljuju se u grozdovima na pultovima odjela voća i povrća i omogućuju nam kreiranje toliko jednostavnih, ali u isto vrijeme profinjenih jela baš poput ovog - tjestenine sa šparogama i mini rajčicama.

Upravo nježan okus ovog dragocjenog povrća savršeno se slaže ne samo s okusom cherry rajčica, već i s njihovom jarko crvenom bojom, omogućujući ti da napraviš trobojno jelo koje je zaista lijepo i na izgled i po okusu.

 

Pregacha Tjestenina sa šparogama - kremasta, brza i slasna

 

Malo limunove korice, soka od limuna i ružmarin (ili bilo koji drugi začin, poput, primjerice, bosiljka) upotpunit će ovo jelo sa šparogama. 

Šparoge sa širokim rezancima i mini rajčicama

Sastojci (za 4 osobe):

  • 800 g šparoga
  • 250 g mini rajčica
  • 4 grančice ružmarina
  • 400 g širokih rezanaca ili neke druge tjestenine
  • 50 ml temeljca
  • 3 žlice maslinova ulja
  • malo naribane korice limuna
  • sol i papar
  • sok od 1 limuna
  • 40 g naribanog parmezana

 

ručak iz snova Proljetni ručak: Tjestenina sa šparogama i rajčicama

 

Postupak:

  1. Operi i oguli šparoge, odstrani im donji drvenasti dio te ih nareži na komade veličine zalogaja.
  2. Operi i posuši 4 grančice ružmarina.
  3. Zakuhaj vodu u visokoj posudi, posoli te prema uputama na pakiranju skuhaj tjesteninu. Ocijedi tjesteninu nakon što se skuha al dente, ali sačuvaj 50 ml vode u kojoj se kuhala.
  4. Zagrij 3 žlice maslinova ulja na tavici te u njoj oko 10 minuta i na srednje laganoj vatri prži šparoge i ružmarin.
  5. Dodaj mini rajčice i malo naribane korice limuna te prži 2 minute. Posoli, popapri i dodaj limunov sok.
  6. Šparogama dodaj tjesteninu i malo vode od kuhanja tjestenine te sve promiješaj. Tjesteninu pospi sa 40 g fino naribanog parmezana i odmah posluži. (Za vegansku verziju možeš koristiti veganski sir ili prehrambeni kvasac)

 

SLASNO i neodoljivo SJAJAN SPOJ Cannelloni od šparoga u umaku od sira

 

 

Posjeti Gastro.hr