Recepti 12. travnja 2024.

SJAJAN SPOJ Cannelloni od šparoga u umaku od sira

Povrće
15 MIN
45 MIN
4
SREDNJE
Cannelloni sa šparogama
Cannelloni sa šparogama novi su hit na našem meniju
foto: Karolina Grabowska, Eva Bronzini/Pexels
Zapečeni cannelloni sa šparogama impresivno su proljetno jelo, jednostavno za napraviti. Šparoge umotane u listove lazanja i zapečene s kremastim bešamelom i puno sira prava su delikatesa

Šparoge imaju vrlo jedinstven okus, a u kombinaciji s parmezanom bogatim umamijem i kremastim bešamel umakom čine uistinu savršeno ukusan spoj. Ovi smotuljci nisu samo impresivan obrok za cijelu obitelj, u kojem su šparoge atraktivne zvijezde i jako ukusne.

Kako napraviti umak sa sirom?

Ove pečene lazanje sa šparogama iznenađujuće je lako napraviti, izgledaju sjajno i uvijek impresioniraju. Možda će ti trebati malo vremena da svladaš ovaj umak, ali vrijeme je utrošeno mudro, jer to je vještina koju vrijedi savladati!

Upotrijebi ga za svilenkaste juhe ili soufflée, njime poveži slojeve lazanja, dodaj ga tjestenini ili rižotu sa sirom, napravi lagani složenac, gratiniraj s njim ili ga izlij na pečenje s povrćem...

 | Author: Alexey Demidov/Pexels Cannelloni od lazanja i šparoga u umaku od sira foto: Alexey Demidov/Pexels

Ne gasi ekran dok kuham

Cannelloni od šparoga u umaku od sira
15 MIN
pripreme
45 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Šparoge 1 kg
  • Lazanje - listovi 6 kom
  • Kuhana šunka 6 kom
  • Vrhnje za kuhanje 200 ml
  • Žumanjak 2 kom
  • Parmezan 100 g
  • Kiselo vrhnje - punomasno 2 žlica
  • Svježi peršin 0,50 svežanj
  • Sol
  • Crni papar
Postupak
  1. Oguli donju trećinu šparoga, odreži im drvenaste krajeve te ih kuhaj u posoljenoj uzavreloj vodi 8 minuta i ocijedi. Po želji ih prepolovi po dužini.


  2. Listove lazanja kuhaj u kipućoj posoljenoj vodi 10 minuta (da budu al dente). Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.


  3. Lazanje posloži na veću radnu plohu te na svaku stavi po plošku šunke, na to poslaži šparoge pa lazanje smotaj i poslaži u namašćenu vatrostalnu zdjelu ili lim.


  4. Umuti vrhnje sa žumanjcima, parmezanom i kiselim vrhnjem, popapri i dodaj nasjeckane listiće peršina pa zalij svitke od lazanja i šparoga te peci 20-25 minuta dok lijepo ne porumene.


Isprobaj i ova odlična proljetna jela...

juha od šparoga, šparoge Možda vas zanima... Stigle su prve šparoge pa kuhamo juhu od šparoga Recepti Možda vas zanima... Moraš isprobati ovih pet proljetnih jela! Recepti Bijele šparoge Možda vas zanima... Bijele šparoge sa 3 šarena umaka bogata okusima Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.