gastro postao
Namirnica koja nudi pregršt gastro kombinacija, a između ostalog i ovu finu, kremastu juhu
Sezona je šparoga, pa što bismo vam stoga mogli bolje preporučiti od tople zdrave juhice za ručak. Šparoge su kraljice proljeća i naći ćete ih na svakoj tržnici ili trgovini. Osim toga, ukusne su i zdrave. Idealne su u raznim oblicima, a morate ju probati i u obliku krem juhe.
Juha od šparoga vrlo je brzo gotova i sve što vam treba uz njih je malo luka, vrhnja i povrtnog temeljca. Za pripremanje ovog ukusnog jela potrebno vam je pola sata.
Krem juha od šparoga
Krem juha od šparoga
Sastojci:
- 1 vezica šparoga
- 1 crveni luk
- 1 mrkva
- 1 peršin
- 6 šalica povrtnog temeljca
- 3 režanja češnjaka
- 1 mala žlica soli
- 1/2 šalice vrhnja
Postupak:
- Luk narežite na sitne kockice, a mrkvu i korijen peršina na tanke kolutiće. Stavite u posudu narezano povrće i usitnjeni češnjak. Ulijte vodu i kuhajte poklopljeno da povrće omekša.
- Štapnim mikserom izmiksajte povrće u kremu (neka se prije toga juha malo ohladi da ne bude prevruća za miksanje). Dodajte sol i neka još jednom zakuha. Na kraju umiješajte zobeno vrhnje.
- Za bogatiji okus povrće možete prvo propirjati na maslinovu ulju pa onda kuhati. Dovoljne su dvije žlice maslinova ulja.