Špageti sa šparogama i orasima na naše tanjure donose žive boje, teksture i okuse. Kao i u svakom receptu, dašak kvalitete daje mu ekstra djevičansko maslinovo ulje
Špageti sa šparogama i orasima ukusno su jelo koji svoju snagu nalazi u kontrastima. Kiselkast okus limuna susreće se s delikatnošću šparoga i hrskavošću oraha kako bi se stvorio neobičan i ukusan obrok koji će ti pružiti iskustvo okusa za pamćenje.
Proljeće je doista zahvalno godišnje doba, jer nam daje zaista jedinstvene namirnice, poput šparoga. One se mogu koristiti u mnogim jelima - savršene su u toliko recepata, poput ovih špageta sa šparogama i nasjeckanim orasima.
Priprema im je brza i jednostavna, a sjeckani orasi daju onaj posebni hrskavi štih koji je savršen u ovakvom jelu. Isprobaj naš recept!
Šparogama otrgni drvenasti dio, te ih nareži na komade dužine 5 cm te kuhaj u posoljenoj uzavreloj vodi 5 minuta.
Dodaj očišćene mahune te ih kuhaj sa šparogama još 3 minute. Isperi ih hladnom vodom i ocijedi.
Špagete skuhaj u kipućoj posoljenoj vodi da budu al dente, prema uputama na pakiranju (oko 10 minuta). U širokoj tavi zagrij ulje pa kratko propirjaj šparoge, mahune i kukuruz (tavicu samo protresi, ne miješaj). Posoli, popapri, dodaj nasjeckani peršin i sok od limuna.
Špagete ocijedi pa ih s krupnije nasjeckanim orasima umiješaj u povrće. Želiš li, prije posluživanja, pospi ih naribanim parmezanom ili sirom pecorino!