Omiljeni doručak: Zelena shakshuka gotova u tren

Getty Images
Tek nekoliko zelenih šaka povrća, jaja i češnjak stvorit će od jednostavnih namirnicu pravu deliciju.
Vidi originalni članak

Klasičnu shakshuku s rajčicom i paprikom obožavamo, pa je tako pravo vrijeme da se bacimo na degustiranje i ove divne zelene.

 

Uživajte pametno i fino! Shakshuka - recept koji će vas riješiti problema bacanja hrane

 

Proljeće je doba špinata, blitve, šparoga, poriluka i ostalih zelenih divota, a zelena shakshuka idealno jelo u koje ih možete ubaciti. Kombinirajte najfinije sezonske okuse, dodajte im svježa jaja, pripremite tostirani kruh i spremni ste za doručak kojem ćete se definitivno poželjeti vratiti.

 

Mjesec toplih doručaka Sedam najbržih, ali i najfinijih toplih doručaka

 

 

Potrebno vam je:

  • 200 g špinata
  • 200 g blitve
  • 1 poriluk
  • 4 jaja
  • 2 režnja češnjaka
  • Čili papričica
  • Maslinovo ulje
  • Sol, papar

Postupak pripreme:

  1. Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani češnjak.
  2. Za to vrijeme operite blitvu i špinat. Operite i poriluk pa ga nasjeckajte na sitno i dodajte češnjaku. Pripazite da češnjak ne zagori.
  3. Dodajte oprani špinat i blitvu.
  4. Pustite da lisnato povrće povene, začinite soli, paprom, dodajte i sjeckanu čili papričicu.
  5. Na kraju dodajte četiri jaja i posudu poklopite poklopcem ili je ubacite u pećnicu. Pecite 5 do 7 minuta, pazite da žumanjak ostane tekuć.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr