gastro postao
Tek nekoliko zelenih šaka povrća, jaja i češnjak stvorit će od jednostavnih namirnicu pravu deliciju.
Klasičnu shakshuku s rajčicom i paprikom obožavamo, pa je tako pravo vrijeme da se bacimo na degustiranje i ove divne zelene.
Proljeće je doba špinata, blitve, šparoga, poriluka i ostalih zelenih divota, a zelena shakshuka idealno jelo u koje ih možete ubaciti. Kombinirajte najfinije sezonske okuse, dodajte im svježa jaja, pripremite tostirani kruh i spremni ste za doručak kojem ćete se definitivno poželjeti vratiti.
Potrebno vam je:
- 200 g špinata
- 200 g blitve
- 1 poriluk
- 4 jaja
- 2 režnja češnjaka
- Čili papričica
- Maslinovo ulje
- Sol, papar
Postupak pripreme:
- Na maslinovom ulju pirjajte sitno sjeckani češnjak.
- Za to vrijeme operite blitvu i špinat. Operite i poriluk pa ga nasjeckajte na sitno i dodajte češnjaku. Pripazite da češnjak ne zagori.
- Dodajte oprani špinat i blitvu.
- Pustite da lisnato povrće povene, začinite soli, paprom, dodajte i sjeckanu čili papričicu.
- Na kraju dodajte četiri jaja i posudu poklopite poklopcem ili je ubacite u pećnicu. Pecite 5 do 7 minuta, pazite da žumanjak ostane tekuć.
Dobar tek!