Špajza 18. veljače 2019.

Sedam najbržih, ali i najfinijih toplih doručaka

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Veljača je mjesec toplih doručaka - otkrili smo to sasvim slučajno i donosimo vam naše favorite.

Kod ovog odabira recepata najvažnije nam je bilo da priprema doručka ne oduzima previše vremena, da su svi sastojci lako dostupni i, ono najvažnije, da je jelo slasno, pa samim time i idealno za dizanje raspoloženja od samog jutra. 

 

Kajgana Možda vas zanima... Trikovi za savršenu kajganu baš svaki put Špajza

 

Od jaja, preko brzih muffina do nekih novih, modernijih doručaka na superbrzi način. Donosimo vam naše favorite.

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Jaja kao ultimativni favorit

Jaja su uvijek dobra ideja kada je u pitanju doručak. Zarolajte ih u omlet, ispecite na oko, pa upakirajte u sendvič ili poširajte za još veći užitak. 

 

Možda vas zanima... Zarolajte omlet za apsolutno savršen doručak Recepti Možda vas zanima... Avokado tost od batata - doručak za pamćenje! Kolumne

 

Pohani kruh također je jedna od onih ideja kojoj se već od ranog jutra posebno veselimo. Slatki ili slani, iz tave ili pećnice, sasvim je svejedno kada jednom zagrizete u meki, slasni kruh pojačan omiljenim dodacima.

 

Možda vas zanima... Pohani kruh na dva načina - jesi li za slatki ili slani doručak? Špajza

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Kruh za najfinije sendviče i...

Nakon jaja, sendviči su omiljeni doručak kojem se uvijek rado vraćamo. Posebno ih volimo zbog činjenice da ih baš uvijek možemo prilagoditi samo svom ukusu, a odlični su i za iskorištavanje ostataka od prethodnog dana.

 

Možda vas zanima... SendvičManija: 5 svjetskih sendviča za doručak, ručak i večeru Špajza

 

Odlična ideja za iskoristiti ostatke kruha od prethodnog dana bit će i punjeni kruh. Potrebno ga je samo zarezati do pola, u rezove dodati šunku, slaninu, sir, pa čak i omiljeno povrće, pa ubaciti u pećnicu i gledati kako nastaje čarolija. Kruh svakako premažite maslacem prije pečenja kako biste dobili hrskavu koricu.

 

Možda vas zanima... Večeraj hrskavi kruh punjen sirom i češnjakom Recepti

 

Slatkoljupci, imamo nešto i za vas!

Za ljubitelje slatkih doručaka, tu su fini, topli muffini sa zobenim pahuljicama koji će vas zasigurno zasititi i napuniti energijom do idućeg obroka te sjajni vafli koje možete pripremiti od zrelih banana. Brzo, jednostavno, slatko i zasitno. Bolje ne može!

 

Možda vas zanima... Zalogaji sa zobenim pahuljicama za užurbana jutra Recepti Možda vas zanima... Ovi vafli okusom neodoljivo podsjećaju na banana kruh Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.